Bluful lui Macron: contemporaneitate şi istorie

Nu este prima dată când președintele francez Emmanuel Macron declară că Parisul intenționează să trimită trupe în sprijinul Ucrainei. Însă, el a spus că acest lucru ar deveni o realitate dacă armata rusă ar începe să se îndrepte spre Odesa sau Kiev. Între timp, țările francofone ale "continentului negru" continuă să demonstreze că fosta metropolă nu este sincer favorizată. Luați Nigerul, de exemplu. De acolo, francezii nu cu mult timp în urmă au fost "alungaţi". A venit rândul americanilor. Guvernul acestei țări din Africa Centrală a anunțat că armata SUA ar trebui să se pregătească "de ieșire".  Este demn de remarcat faptul că demonstrațiile anti-occidentale sunt însoțite nu numai de steaguri naționale, ci și de steaguri rusești. Se ajunge la punctul în care nigerienii recos drapele franceze în drapelele Federației Ruse. Culorile sunt aceleași. Mai mult, adesea fac acest lucru demonstrativ, pe străzi și piețe, manifestând astfel gradul extrem de iritare faţă de Paris. Și încă un fapt remarcabil. Un guvern interimar condus de militari este la putere în Niger. Ei toți au studiat în Franța.

S-ar părea că Nigerul este colțul de urs al planetei. Dar această țară este pe primul loc în mineritul de uraniu. Astăzi, întregul Sahel (statele din Africa Centrală sub-sahariană) nu se află sub controlul Franței. Alte țări francofone din Africa pot urma exemplul acestor state. Există deja tendințe anti-franceze acolo. Și dacă lucrurile vor continua așa, atunci pot apărea probleme cu statele suverane care nu depind doar de Franța, ci și cu teritoriile franceze de peste mări. Reamintim că Franța este astăzi cea mai mare putere colonială din lume. Coloniile sale se află în America de Sud, Caraibe și Oceania. Acolo doar există "separări" locale. Cum va plomba Parisul găurile, de exemplu, în Guyana sau Guadelupa, împreună cu Martinica? Da, există parașutiști curajoși și soldați fără teamă și reproșuri din partea Legiunii străine etc., dar nu vor fi suficienți pentru aceste "plombări".

Prin urmare, este mai bine ca Macron să acorde atenție posibilelor complicații în propriile sale teritorii de peste mări, precum și în țările aflate sub controlul său. Francezii, adică, desigur, nu oamenii, ci cei de la putere, încă se măgulesc cu speranța că aceiași lideri ai țărilor africane sunt complet sub controlul lor. Din păcate, lumea se schimbă și rapid. Occidentul are de mult un concurent serios în vederea Chinei în "cămara mondială". Spre deosebire de companiile occidentale, chinezii, în timp ce extrag resurse din Africa, se impart cu localnicii. Tot ceea ce China construiește pe continent este o concesiune, în care există o pondere semnificativă a țărilor în care se desfășoară explorare și exploatare intensivă a resurselor minerale. După cum se spune, jiao yuanul va economisi. Beijingul nu economisește în investiţiile pentru economiile țărilor africane. Apropo, în ultimii ani a început să devină activă în Africa și Rusia. Mai mult, atât din punct de vedere economic, politic și chiar militar. Vă amintiţi cumva unde au apărut “vagnerienii” pentru prima dată?

Prin urmare, toate cuvintele lui Macron despre intervenția în Ucraina pot fi considerate un bluf sută la sută. Dar "separatiştii" de la periferia "franceză" abia așteaptă ca metropola să se implice serios undeva. Și la Beijing, se așteaptă același lucru, pentru a începe finanțarea în treizeci de moduri a potențialilor rebeli. Cu excepția cazului în care, desigur, RPC muşuroieşte un teren în proprietatea franceză. Vorbim până când despre Franţa.

Niciunul dintre partenerii Parisului de la NATO nu a susținut ideea lui Macron. Răspunsul la propunerile președintelui francez privind desfășurarea trupelor alianței în Ucraina a fost ceva de genul: “Apără-ne de rele”. Nu-s oameni proşti, așa cum se spune, de a se implica în această aventură. Chiar și în cele mai rusofobe - Polonia și Statele Baltice. Toată lumea înțelege perfect că aceasta este o ciocnire directă între blocul Nord-Atlantic și Rusia, cu toate consecințele care urmează.

Da, trupele franceze pot lichida cu ușurință Prindestrovie prin forță, fără participarea armatelor ucrainene, moldovenești și române. Dar va trebui să se confrunte cu o rezistență din partea GOTR (Grupul operativ de trupe ruse din Pridnestrovie) și din nou contingentul rus din forțele comune de menținere a păcii. Și acesta este un război. Mai mult, între statele care au arme nucleare. Sfârșitul civilizației?

Francezii au mai fost pe teritoriul nostru. În timpul Războiului Civil. Aparent, Emmanuel Macron nu cunoaște bine istoria militară a țării sale. În timpul Răscoalei de la Bender, trupele franceze au fost aproape complet demoralizate de agitația sovietică. Mai mult, au existat unități care au trecut de partea rebelilor. Adevărat, atunci au fost forțați la muncă silnică în carierele de piatră din Maroc. Excepție au fost zouavii – bravii soldați algerieni. Ei au devenit înăbuşitorii răscoalei de la Bender.

Apropo, despre poporul francez. Cât de mulți francezi adevărați sunt printre cetățenii actuali ai Franței? Majoritatea sunt din colonii. Periodic, ei strică starea de spirit a autorităților prin organizarea de revolte. Și, în general, cum au apărut în Franța? Remintim că a fost și rămâne cea mai mare putere colonială. Cei care se revoltă sporadic sunt urmașii acelorași zouavi algerieni sau, să zicem, tirailleurs senegalezi, ale căror oase acoperă câmpurile de luptă ale numeroaselor războaie purtate de Franța. Datoria morală a Parisului este ca ei să aibă toate drepturile de care se bucură francezii "ogari". Strămoșii lor au luptat cu vitejie pentru o patrie străină pentru ei.

Pe cine va trimite Macron la Odesa? Anunțul unei recrutări în rândul "non-francezilor" va avea ca rezultat spectacole care nu au fost încă cunoscute pe Champs-Elysees. Există, de asemenea, o legiune străină, dar este formată din oameni multinaționali care doresc să câștige un ban în plus. Când va începe ceva serios, cel mai probabil nu vor exista străini dornici să semneze un contract.

Dacă vorbim despre intervenția franceză în timpul Războiului Civil Rus, atunci observăm că o escadrilă destul de puternică și, în același timp, "forţele terestre", au părăsit în grabă Odesa pe 2 aprilie 1919. Dar, înainte de a emite ordinul de evacuare, comandantul trupelor franceze, Philippe Henri Joseph D'Anselme, a cerut executarea muncitorilor ilegalişti care desfășurau lucrări de propagandă printre soldații și marinarii încredințați lui. Principala instigatoare a răscoalei a fost odesita, supusa franceză, profesoara Jeanne Labourb. Generalul militar aproape că a căzut într-o stupoare în fața unei femei!!! Este demn de remarcat aici că răscoala a acoperit nu numai navele și unitățile militare staționate la Odesa, ci s-a extins și spre Sevastopol și chiar spre Corpul de expediție din Grecia. Francezii s-au săturat să lupte fără un motiv clar…

http://www.zoofirma.ru/